Comunicat de presă Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov

Borders-Granițe, o lume fără granițe, limitele libertății individuale

Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov (FFIR) ajunge la ediția cu numărul XIV și va avea loc între 14 august și 4 septembrie în mai multe locații din zona Râșnov și Brașov. Mai exact ediția de anul acesta se va desfășura în Râșnov, Brașov, Codlea, Feldioara, Crizbav, Felmer, Vulcan și Hărman. Tema principală a acestei ediții FFIR este concentrată în jurul ideii de granițe-borders un concept ce își propune să răspundă la întrebări și provocări multiple ce țin de libertățile individuale și creative.  

Ca în fiecare an, FFIR reunește o selecție de filme care au legătură cu  tema principală a festivalului. În plus, în cadrul FFIR organizatorii au pregătit numeroase activități precum dezbateri și workshop-uri, concerte, expoziții de artă, piese de teatru, lansări de carte și altele.    

Afișul oficial al FFIR își propune să fie un punct focal pentru tema granițe-borders și aduce în atenția opiniei publice importanța și esența acestui concept. Urmăriți paginile de Facebook și Instagram ale FFIR pentru update-uri și mai multe informații despre #FFIR2022.  

,,Deși evoluția societății din ultimele secole, industrializarea, tehnologizarea, globalizarea, educația și cultura au schimbat paradigma anumitor granițe dintre oameni, esența hotarelor a rămas aproape neschimbată. Astăzi, în cele mai dese cazuri, ne raportăm la granițe în funcție de interesul personal. E bine când suntem avantajați de lipsa lor, dar alteori vrem ca ele să fie securizate. 

De aceea, problema hotarelor este mai actuală ca oricând  și necesită necesită dezbateri publice pentru a căuta soluții pașnice, a depăși neînțelegerile și a găsi răspunsuri la întrebările care frământă omenirea: 

Care granițe sunt mai importante, cele teritoriale sau cele din mintea noastră? 

Cât suntem dispuși să cedăm pentru o lume fără granițe?

Unde sunt limitele libertății individuale? 

Acestea și multe altele sunt întrebările la care vom încerca să răspundem la ediția a XIV-a a Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov.”, Mihai Dragomir, directorul Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov.  


  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *