Concurs de grafică: campania „Eroi” pentru FFIR#13

Update 6.04.2021 – juriul a analizat propunerile primite până la data de 31 martie 2021 şi a decis ca niciunul din conceptele înscrise nu îndeplineşte criteriile de selecţie. Prin urmare a decis organizarea unei alte sesiuni de concurs în perioada 7 – 30 aprilie 2021 pornind de la aceleaşi criterii şi cerinte ca în prima sesiune (detalii mai jos).
Termenul limită pentru trimiterea lucrărilor este 30 aprilie 2021 ora 23:59 pe adresa proiecte@ffir.ro iar termenul de răspuns al juriului este 10 mai 2021.

Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorinţa valorificării unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a produce în spaţiul public românesc discuţii relevante. Este un eveniment inedit pe piaţa culturală românească, în care Istoria şi Filmul se întâlnesc sub o formă serioasă, dar şi recreativă.

FFIR#13 - 2021

Pentru ediţia a 13-a, organizatorii FFIR invită graficienii experimentaţi sau la început de drum să participe la un concurs pentru realizarea graficii campaniei de promovare. Tema festivalului în acest an este „Eroi” iar argumentaţia alegerii acestei teme se regăseşte mai jos. Elementele campaniei vor fi:

– grafică pentru afiş format A2, cu o zonă liberă pe una din laturi pentru siglele organizatorilor, partenerilor etc.;
– aceeași grafică de la afiş dar în format A5, fără zona liberă rezervată siglelor;
– banner pentru pagina de facebook;
– monogramă pentru sticker, ce va putea fi folosită pentru imprimare pe tricouri, căni şi sacoşe de pânză, ecusoane.

Termenul limită pentru trimiterea lucrărilor este 31 martie 2021 ora 23:59 pe adresa proiecte@ffir.ro . Participanţii vor trimite de asemenea şi o declaraţie privind garantarea originalităţii lucrărilor trimise; în caz contrar vor fi descalificaţi.

Juriul va desemna conceptul câştigător în ziua de 10 aprilie 2021. Premiul este în valoare de 3000 lei brut. În funcţie de calitatea lucrărilor primite, juriul poate decide acordarea şi altor premii sau, la polul opus, nu va desemna niciun câştigător.

Argument temă:

Dacă suntem de acord cu evoluția omenirii de la o epocă istorică la alta, urcând treaptă cu treaptă, – Preistorie, Antichitate, Ev Mediu, Epoca modernă, Epoca contemporană – pe o piramidă a timpului, prezentul este punctul cel mai înalt, locul unde generațiile de acum înfig steagul și spun cu mândrie ,,Am ajuns!”

Fiecare generație a avut purtătorii ei de steag și de multe ori aceștia au trecut din triumful victoriei în „lada de gunoi a istoriei”. Dar sunt și oameni care odată intrați în mitologia popoarelor au rămas acolo și chiar au primit recunoaștere universală, devenind simboluri. Ei sunt Eroii care au făcut Istorie!

Îi găsim în manualele școlare, în lucrările de specialitate chiar și în cărțile de religie, dar mai important, îi găsim oriunde (am privi) în jurul nostru. Sunt reprezentați în artă, au devenit surse de inspirație pentru muzică sau, spre bucuria noastră, mulți au devenit și… eroi de film!

Mai avem nevoie de eroi în ziua de azi? Cine sunt ei și cum ajung în atenția noastră? Ce îi împinge la acte de eroism? De ce pentru unii sunt criminali și pentru alții martiri? De ce unii sunt mai cunoscuți ca alții?

O ediție sinceră despre eroi, lideri, modele și valori.

  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *