Înscrieri pentru Școala de Vară ASTRA 2022

Între 19 și 28 august 2022, în cadrul celei de-a 14-a ediții a Festivalului de Film și Istorii Râșnov (FFIR) a cărui temă principală este Granițe/Borders, studenți, masteranzi și doctoranzi din România, Republica Moldova și Ucraina (cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani) pasionați de istorie, geopolitică, comunicare, administrație sau film vor putea participa gratuit la Școala de Vară ASTRA ediția a XI-a.

Timp de 10 zile, participanții vor avea acces la dezbateri, conferințe, ateliere în prezența unor reputați specialiști (diplomați, istorici, politologi, sociologi, cineaști, artiști etc.), proiecții de film, concerte, expoziții în cadrul deosebit al Cetății Râșnov.
Pentru a câștiga un loc la Școala de Vară ASTRA, cei interesați trebuie să trimită, până la data de 9 mai 2022, pe adresa raluca@ffir.ro, un CV și o propunere de microproiect de maxim o pagină A4 care să se circumscrie temei FFIR: „Granițe/Limite/Borders”. Microproiectul poate fi individual sau de echipă și să aibă ca finalitate: expoziție, dezbatere, cercetare, volum, film documentar etc. Pentru proiectele selectate, studenții vor avea obligatia ca pe parcursul anului 2022 să implementeze microproiectul propus, beneficiind, pentru asta, de suport din partea FFIR.
Organizatorii își rezervă dreptul de a face selecția celor înscriși în limita locurilor disponibile. Este necesară cunoașterea limbii engleze la nivel mediu sau avansat. Recomandarea unui profesor este un avantaj.
Programul final al prelegerilor va fi publicat la finalul lunii iunie.

Despre Festivalul de Film și Istorii Râșnov

10 zile în Cetatea Râșnovului la final de iulie. Fără covor roșu, fără fițe, fără isterie, fără breaking news.
Ca să înțelegi ce ți se întâmplă!

Subiecte relevante, filme deștepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, clădiri venerabile, cântări exuberante, răcoarea nopților carpatine, expoziții, standuri de cărți.

Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorința valorificării unui capitol important al cinematografiei locale și mondiale, dar și din nevoia de a produce în spațiul public românesc discuții despre teme al căror impact temporal depășește efemeritatea clipei.

S-a născut astfel un eveniment unic pe piața culturală românească, capabil să stârnească gânduri și pasiuni, să informeze și să emoționeze, să ridice întrebări și să dezbată răspunsuri. O întâmplare proaspătă și relaxată, care înțelege să mixeze în chip firesc rigoarea și umorul.

Cu 13 ediții la activ, FFIR face deja parte din identitatea culturală a Râșnovului, marcând spectaculoasa ascensiune a orașului transilvan în topul național al destinațiilor cultural-turistice (peste 400.000 vizitatori pe an). Mai multe detalii despre ediția din acest an sunt disponibile la www.ffir.ro/blog/granite-borders-la-ffir2022 și http://www.facebook.com/filmsiistoriirasnov

  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *