Emoție, Pasiune, Oameni.

S-a încheiat prima parte a Festivalului de Film și Istorii Râșnov

Duminică seara, 26 iulie 2020, s-a încheiat la Râșnov ediția 12.1 a Festivalului de Film și Istorii (17 – 26 iulie 2020). Programul final a cuprins 18 filme, 9 concerte, 26 de ore de transmisii live, peste 34000 de vizualizări online și 17 invitați speciali cu care publicul larg a putut intra în dialog în Piața Unirii și prin live streaming. Luiza Zan, Vlad Ivanov, Teodora Enache, Nicolae Mărgineanu, Ștefan Velniciuc, Constantin Codrescu, Nicolae Pepene, P. Cristian Borz, Ioana Flora, Adrian Sitaru și nu numai, au fost printre invitații Irinei Margareta Nistor.

FFIR 12.1 a fost un cocktail cultural de vară consumat de publicul larg în mod responsabil. O ediție desfășurată respectând toate măsurile și regulile sanitare dar într-o atmosferă generală la nivel național de instabilitate (inclusiv în ceea ce privește condițiile meteorologice). Este o stare din care ne dorim cu toții să ieșim cât mai repede și să revenim la un mediul cultural și creativ normal. Artiștii au nevoie de energia publicului.

După aproape trei luni de izolare, cu toții simțim nevoia să ne recâștigăm dreptul de a respira în libertate și de a interacționa cu semenii noștri. Redobândirea libertății a devenit scopul nostru suprem. Arta ne ajută să evadăm, să reflectăm și să ne punem întrebări despre aspectele esențiale din viața noastră. Arta autentică ne ajută să ne întâlnim, să schimbăm păreri, să împărtășim opinii… Deocamdată, arta vie nu se află printre noi, iar această absență o resimțim cu atât mai mult în această perioadă dificilă. Dar artiștii sunt aici, nerăbdători să reinvadeze străzile, să fie alături de oameni, să-i facă să viseze și să-și ridice privirile spre cer! – Les Filles du Renard Pâle, iunie 2020

Programul complet al acestei ediții este disponibil pe www.ffir.ro

Vă reamintim că tema principală a Festivalului de Film și Istorii Râșnov de anul acesta este Război și Pace, iar evenimentul este programat în două etape: 17 – 26 iulie şi 21 – 30 august.

Festivalul de Film și Istorii Râșnov este un eveniment certificat Europe for Festivals, Festivals for Europe și Eveniment Responsabil, organizat de Primăria Râșnov, Asociația Mioritics și Asociația Râșnov Society. FFIR are susținerea unor parteneri importanți: German Marshall Fund, ETA2U, Schneider Electric, System Plus, Nespresso, Friedrich Naumann Foundation for Freedom, Ambasada Suedei, Ambasada Norvegiei, British Council România, Institutul Francez din România, Estonian Film Institute.

Mai multe detalii: Mihai Dragomir, coordonator festival, 0727 642 858, mihai@ffir.ro

  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *