Între 16 și 25 august 2024, în cadrul celei de-a 16-a ediții a Festivalului de Film și Istorii Râșnov (FFIR) a cărui temă principală este LEADER(SHIP), studenți, masteranzi și doctoranzi din România, Republica Moldova, Serbia și Ucraina (cu vârste cuprinse…
Te-ai gândit vreodată să devii critic de film? În vara aceasta, la Râşnov, ai şansa să înveţi cum! Ca în fiecare an, Festivalul de Film şi Istorii caută liceeni pasionaţi de film pentru juriul secţiunii de filme documentare (21 –…
Între 18 și 27 august 2023, în cadrul celei de-a 15-a ediții a Festivalului de Film și Istorii Râșnov (FFIR) a cărui temă principală este Radicalizare/Radicalization, studenți, masteranzi și doctoranzi din România, Republica Moldova, Serbia și Ucraina (cu vârste cuprinse…
Prima ediție a Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov a apărut în 2009. De la an la an, festivalul a crescut. Anul acesta, ediția a 14-a s-a desfășurat pe perioada a 19 zile, în locuri inedite din Râșnov, Brașov, Codlea, Feldioara, Hărman, Vulcan, Crizbav și Felmer. Dar, deși a căpătat noi dimensiuni, Festivalul de Film și Istorii și-a păstrat spiritul relaxat – Fără covor roșu, fără fițe, fără isterie, fără breaking news – de eveniment cu și despre oameni. Ca Festivalul să iasă bine, sunt câțiva oameni care încep să lucreze la el cu un an înainte. Vă ducem astăzi în culisele Festivalului, de vorbă cu Mihai Dragomir, Directorul FFIR, Iulia Hermeneanu, Coordonator concerte rock’n’ blues și cu Daria Cojanu, voluntar FFIR2022.
Printre proiecțiile de la FFIR2022 s-a numărat și scurtmetrajul LI8E9 bazat pe întâmplările Nicoletei Giurcanu. Povestea tulburătoare a Nicoletei arestată la 14 ani împreună cu tatăl și fratele ei în timp ce protestau pentru libertate și democrație a fost înregistrată sub forma unui interviu de Livia Almășan și Sabina Dociu, eleve la Liceul G. Coșbuc din București în cadrul proiectului reMind Mapping `89.
Anul acesta la Festivalul de Film și Istorii Râșnov tematica evenimentului a reușit să surprindă, să aducă împreună idei și dezbateri, dar, dincolo de toate, să impună o realitate socială și geopolitică tot mai actuală.
Interviu cu Cosmin Budeanca, coordonatorul Scolii de Vara Astra din cadrul Festivalului de Film si Istorii Rasnov.
Peisajul cinematografic românesc începe să capete un nivel ridicat de diversitate, ceea ce se reflectă în performanțele internaționale pe care peliculele românești și regizorii autohtoni reușesc să le atingă. Cu toate acestea este nevoie de o varietate constantă și la nivelul festivalurilor de film ce se desfășoară în România. Tocmai din acest motiv, Festivalul de Film și Istorii Râșnov și-a propus întotdeauna să abordeze teme diferite și aspecte diverse prin care poate surprinde și expune cât mai clar realitatea socială și cutumele societății în care trăim.
Interviu cu Ambasadorul Irlandei in Romania Paul McGarry la Festivalul de Film si Istorii Rasnov 2022.
Festivalul de Film și Istorii Râșnov s-a desfășurat anul aceasta sub ochii participanților, ai cineaștilor, dar și ai specialiștilor și oamenilor de cultură din lumea românească. Între 14 august și 4 septembrie, FFIR a adus peisajului cinematografic o suită de…