Interviuri cu oamenii din culisele FFIR: Mihai Dragomir, Iulia Hermeneanu și Daria Cojanu

Mihai Dragomir - Directorul Festivalului de Film si Istorii Rasnov

Prima ediție a Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov a apărut în 2009. De la an la an, festivalul a crescut. Anul acesta, ediția a 14-a s-a desfășurat pe perioada a 19 zile, în locuri inedite din Râșnov, Brașov, Codlea, Feldioara, Hărman, Vulcan, Crizbav și Felmer. Dar, deși a căpătat noi dimensiuni, Festivalul de Film și Istorii și-a păstrat spiritul relaxat – Fără covor roșu, fără fițe, fără isterie, fără breaking news – de eveniment cu și despre oameni. Ca Festivalul să iasă bine, sunt câțiva oameni care încep să lucreze la el cu un an înainte. Vă ducem astăzi în culisele Festivalului, de vorbă cu Mihai Dragomir, Directorul FFIR, Iulia Hermeneanu, Coordonator concerte rock’n’ blues și cu Daria Cojanu, voluntar FFIR2022.

Interviu cu Livia Almășan, Ioana Satmari și Fabian Leiba – studenții Școlii de Vară FFIR și realizatorii documentarului LI8E9 –

FOTO Interviu

Printre proiecțiile de la FFIR2022 s-a numărat și scurtmetrajul LI8E9 bazat pe întâmplările Nicoletei Giurcanu. Povestea tulburătoare a Nicoletei arestată la 14 ani împreună cu tatăl și fratele ei în timp ce protestau pentru libertate și democrație a fost înregistrată sub forma unui interviu de Livia Almășan și Sabina Dociu, eleve la Liceul G. Coșbuc din București în cadrul proiectului reMind Mapping `89.

Interviu cu regizorul Alfonso-Santos Gargallo, membru juriu FFIR14: „Este nevoie de astfel de festivaluri pentru a-ți lărgi viziunea asupra lumii”

interviu Alfonso Santos Gargallo

Peisajul cinematografic românesc începe să capete un nivel ridicat de diversitate, ceea ce se reflectă în performanțele internaționale pe care peliculele românești și regizorii autohtoni reușesc să le atingă. Cu toate acestea este nevoie de o varietate constantă și la nivelul festivalurilor de film ce se desfășoară în România. Tocmai din acest motiv, Festivalul de Film și Istorii Râșnov și-a propus întotdeauna să abordeze teme diferite și aspecte diverse prin care poate surprinde și expune cât mai clar realitatea socială și cutumele societății în care trăim.