Înscrieri pentru Școala de Vară ASTRA 2024

Între 16 și 25 august 2024, în cadrul celei de-a 16-a ediții a Festivalului de Film și Istorii Râșnov (FFIR) a cărui temă principală este LEADER(SHIP), studenți, masteranzi și doctoranzi din România, Republica Moldova, Serbia și Ucraina (cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani) pasionați de istorie, geopolitică, comunicare, administrație sau film vor putea participa gratuit la Școala de Vară ASTRA ediția a XIII-a. Organizatori sunt Asociația Mioritics, Fundația Corneliu Coposu și Fundația Culturală Memoria.

Timp de 8 zile, participanții vor avea acces la dezbateri, conferințe, ateliere în prezența unor reputați specialiști (diplomați, istorici, politologi, sociologi, cineaști, artiști etc.), proiecții de film, concerte, expoziții în cadrul deosebit al Cetății Râșnov.

Pentru a câștiga un loc la Școala de Vară ASTRA, cei interesați trebuie să trimită, până la data de 25 mai 2024, pe adresa raluca.ffir@gmail.com, un CV și un eseu de maxim o pagină A4 în care să își expună argumentat opțiunea pentru un lider (din trecut sau din prezent). Este necesară cunoașterea limbii engleze la nivel mediu sau avansat. Recomandarea unui profesor este un avantaj. Organizatorii își rezervă dreptul de a face selecția celor înscriși în limita locurilor disponibile.

Programul final al prelegerilor va fi publicat la finalul lunii iunie.

Despre Festivalul de Film și Istorii Râșnov

10 zile în Cetatea Râșnovului la final de august. Fără covor roșu, fără fițe, fără isterie, fără breaking news.
Ca să înțelegi ce ți se întâmplă!

Subiecte relevante, filme deștepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, clădiri venerabile, cântări exuberante, răcoarea nopților carpatine, expoziții, standuri de cărți.

Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorința valorificării unui capitol important al cinematografiei locale și mondiale, dar și din nevoia de a produce în spațiul public românesc discuții despre teme al căror impact temporal depășește efemeritatea clipei.

S-a născut astfel un eveniment unic pe piața culturală românească, capabil să stârnească gânduri și pasiuni, să informeze și să emoționeze, să ridice întrebări și să dezbată răspunsuri. O întâmplare proaspătă și relaxată, care înțelege să mixeze în chip firesc rigoarea și umorul.

Cu 15 ediții la activ, FFIR face deja parte din identitatea culturală a Râșnovului, marcând spectaculoasa ascensiune a orașului transilvan în topul național al destinațiilor cultural-turistice (peste 400.000 vizitatori pe an). Mai multe detalii sunt disponibile la www.ffir.ro si www.facebook.com/filmsiistoriirasnov

  •  
  •  
  •