Înscrieri pentru Juriul Liceenilor la FFIR 2023

Te-ai gândit vreodată să devii critic de film? În vara aceasta, la Râşnov, ai şansa să înveţi cum!
Ca în fiecare an, Festivalul de Film şi Istorii caută liceeni pasionaţi de film pentru juriul secţiunii de filme documentare (21 – 27 august 2023).
Timp de şapte zile, sub coordonarea unor cunoscuţi cineaşti, vei participa la ateliere interactive şi vei decide ce film documentar primeşte premiul cel mare.
Pe lângă multe proiecții de film, FFIR înseamnă dezbateri și conferințe în prezența unor reputați specialiști (diplomați, istorici, politologi, sociologi, cineaști, artiști etc.), concerte, expoziții și teatru, în cadrul deosebit al Cetății Râșnov.
Trimite-ne o scrisoare de (maxim) o pagină până la data de 30 iunie 2023 la adresa ffir@mioritics.ro în care să ne povesteşti de ce îţi plac filmele, care este filmul tău preferat, de ce vrei să fii selectat la Râşnov şi câteva informaţii despre tine (nume, liceu, vârstă).

Despre Festivalul de Film și Istorii Râșnov

10 zile în Cetatea Râșnovului la final de iulie. Fără covor roșu, fără fițe, fără isterie, fără breaking news. Ca să înțelegi ce ți se întâmplă!

Subiecte relevante, filme deștepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, clădiri venerabile, cântări exuberante, răcoarea nopților carpatine, expoziții, standuri de cărți.

Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorința valorificării unui capitol important al cinematografiei locale și mondiale, dar și din nevoia de a produce în spațiul public românesc discuții despre teme al căror impact temporal depășește efemeritatea clipei.

S-a născut astfel un eveniment unic pe piața culturală românească, capabil să stârnească gânduri și pasiuni, să informeze și să emoționeze, să ridice întrebări și să dezbată răspunsuri. O întâmplare proaspătă și relaxată, care înțelege să mixeze în chip firesc rigoarea și umorul.

Cu 14 ediții la activ, FFIR face deja parte din identitatea culturală a Râșnovului, marcând spectaculoasa ascensiune a orașului transilvan în topul național al destinațiilor cultural-turistice (peste 400.000 vizitatori pe an). Mai multe detalii sunt disponibile la www.ffir.ro si www.facebook.com/filmsiistoriirasnov

  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *